Вътрешният министър Валентин Радев участник в кръгла маса в Перник за намаляването на риска от бедствия – PernikToday.net

Валентин Радев и Николай Николов по време на потушаването на пожара в Кресненското дефиле                                 сн.Дневник

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще вземе участие в кръгла маса в Перник на тема „Намаляване на риска от бедствия”. Събитието започва в 10 часа в заседателната зала „Струма“ в областната администрация.

Във форума ще участват още директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ген. Николай Николов, започнал професионалния си път в пожарната в Перник, директорът на РД ПБЗН Емил Марков, Александър Джартов – директор на дирекция „Критична инфраструктура, превенция и контрол” при ГДПБЗН-МВР, който също е започнал кариерата си в пожарните в Радомир и в Перник.

След срещата гостите ще имат възможността да разгледат изложбата от ученически рисунки, номинирани за участие в националния конкурс „С очите си видях бедата“, която е подредена в галерия “Атриум” и която е посветена на професионалния празник на огнеборците.

 От 14 часа в заседателната зала „Струма” ще се проведе работна среща на Kомисията по заетост, на която ще бъдат представени резултатите от реализирания план прием в професионалните паралелки в област Перник.