Вълшебства от хартия сътвориха децата от ОУ „Св. Иван Рилски“ – PernikToday.net

  , исторически табла и уникални бижута бяха изработили възпитаниците на ОУ „Св. Иван Рилски“ в творческа работилница по проект „Творят час“. В изявата, която се проведе в Обединения детски комплекс , се включиха ученици от 36 клуба – от първи до седми клас.
Творческите произведения бяха разгледани от кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева. Те останаха впечатлени от уменията и креативността на младите хора в Перник.

Градоначалникът благодари на учениците за вълнуващото преживяване и сподели, че всичко, което сътворяват е много красиво. „Това са децата на Перник – талантливи, умни и работливи. Те могат да ценят красивото и да го показват. Виждам, че всеки има желание да се изяви, което е страхотно. С тези прекрасни деца Перник има бъдеще“, каза кметът .

Участниците в представителната изява бяха поздравени и от директора на учебното заведение Бойко Свиленов. Той не скри вълнението си от всичко, което бяха подготвили учениците и им пожела още повече успехи.


В програмата бяха включени и много изяви на сцена. Учениците пяха, танцуваха и рецитираха във връзка с празника на Земята.