Въведена е нова електронна система за контрол в детските градини – PernikToday.net

Нова електронна система е въведена от тази учебна година в детските градини на територията на Община Перник. Тя предоставя единна база данни за децата, записани в забавачниците. Това стана ясно на среща между кмета на Община Перник Вяра Церовска, нейния заместник Севделина Ковачева и директорите на детски заведения.

Системата позволява изваждане на регламентирани справки в реално време. Тя позволява оптимизиране на разходите чрез контрол върху присъствието на децата и учителите. Същевременно контролира начисляването и събираемостта на месечните такси.

„Предстои и въвеждането на публичен уеб модул, насочен към родителите на децата. Чрез него ще може по електронен път майките и татковците да получават информация за развитието на малчуганите и начислените такси. Посредством уеб модула родителите ще имат възможност да следят още дневната програма и менюто за деня“, посочи Севделина Ковачева.

Това е поредната крачка, която Община Перник реализира за модернизирането и контрола на детските градини.

Преди началото на новата учебна година са вече сформирани и групите с деца, заявиха директорите на детските градини.

Продължават ремонтните дейности на детските градини „Изворче“ и „Миньорче“ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Дни преди началото на новата учебна година, кметът Вяра Церовска поздрави директорите на градините, като им пожела творчески сили, търпение и вдъхновение.  „Аз и моят екип сме винаги готови да съдействаме и да помагаме, когато е необходимо. Отворени сме за вашите въпроси, за да не се изкривява информацията. Всеки е свободен да изрази своето мнение“, сподели кметът и каза , че очаква, както винаги хубави тържества, на които се вижда колко обгрижвани и щастливи са децата.