Влаковете от Перник за София ще се движат през 20 мин. сутрин и през 40 мин. в обратна посока вечер – PernikToday.net

сн. Булфото

В сутрешните часове влаковете по направлението Перник-София отново ще се движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в посока София-Перник на интервал от 40 минути, съобщават от БДЖ. Мярката е в сила от 9 декември и е свързана с решението на националния железопътен превозвач движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни да се осъществява на по-чести интервали .

Припомняме на перничани, че могат да си извадят еднодневна карта за пътуване в участъка Перник-София – Перник. Тя е безименна и важи за неограничен брой пътувания с бързи и пътнически влакове втори клас от и до всяка гара и спирка в участъка София – Перник. Цената е 4 лева. Валидна е един ден от 00:00 ч. до 24:00 ч.

При закупуване на билети за отиване и връщане се предоставя 10% отстъпка от редовните цени. Тази търговска оферта се предлага за пътувания с всички категории влакове. За деца от 7 до 10 години се предлага допълнително намаление от 50% от цената за пътнически и бърз влак срещу представяне на железопътна карта „Дете“.

При закупуване на билет за малка група, състояща се от 3 до 6 пътника, се предоставя 15% намаление от редовните цени за пътуване в една посока. Тази търговска оферта се предлага за пътувания с всички категории влакове. За деца от 7 до 10 навършени години се предлага допълнително 50% намаление от цената за пътнически и бърз влак при представяне на железопътната карта „Дете“ или „Учащ“. Тази оферта не важи за пътувания в участъци, където се прилагат зонови цени, тъй като сами по себе си зоновите цени са преференциални, т.е. с намаление.