ВиК-Асоциацията в Перник прие отчет за дейността си и нов бюджет за 2018-та – PernikToday.net

Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Перник, прие  отчети за дейността на организацията и изпълнението на бюджета й за 2017 година.

Областният управител и председател на асоциацията Ирена Соколова представи на членовете и бюджета за настоящата 2018 година, който,  също беше приет след гласуване. Основният финансов документ остава непроменен, запазвайки предвидените суми от предходния 12-месечен период, съобразявайки се с процентното разпределение между държавата и общините.

В рамките на заседанието губернаторът постави на дневен ред дискусии по актуални теми и казуси, касаещи водоснабдяването и състоянието на водопреносната мрежа и инфраструктура на територията на общините, които обхваща Асоциацията, както и кадровото обезпечение на административната й структура с подготвен ВиК-инженер.

Ирена Соколова изиска работата по изготвянето на правила за работа между Ацосиацията и ВиК-оператора да бъдат финализирани в най-кратък срок, като всяка една от общините изрази своите препоръки за по-доброто взаимодействие помежду им.