Виктор Николаев в паника за живота си, нае си охрана – PernikToday.net

Завихрилите се напоследък скандали около Виктор Николаев и бившата му колежка Ани Цолова накарали водещия да се почувства застрашен. Журналистът решил да предприеме крути мерки за безопасност, наемайки две частни фирми да го охраняват.

Вместо да се чувства заплашен по улиците, Виктор изпитвал страх в дома си и точно заради това си поставил СОТ. Тъй като не му се струвало достатъчно сигурно да разчита само на един охранителен екип, плащал месечна такса и на втори, за да е абсолютно убеден, че при евентуална извънредна ситуация поне едните гардове ще му се притекат на помощ. По техен съвет Николаев опасал дома си и с няколко камери, с каквито разполагали в именията си и най-страховитите ъндърграунд босове у нас.

Разговаряйки със спецовете по сигурността, Виктор стигнал и до крайното решение да си извади разрешително за законно притежание на оръжие. Тъй като процедурата била по-тромава, все още не се разхождал със запасан пистолет, както понякога правел колегата му от конкурентната Би Ти Ви – Юксел Кадриев. Новинарят отскоро изправял на нокти журналистите в нюзрума на телевизията, развявайки хладното оръжие посред бял ден. Неговият мотив да си го закупи обаче не бил свързан с тревоги за живота му, а с хобито му на стрелец, за което Кадриев имал дори тапия. Далеч по-плашливият Виктор все още събирал смелост да изкара курс по стрелба, но ако още веднъж станел жертва на обир или заплаха, вече щял да действа по-категорично.

Припомняме, че преди година журналистът се оплака, че е намерил следи от чужд човек в автомобила си, който очевидно не се е опитвал да задигне колата, а е искал да му остави скрити послания, гасейки и оставяйки фасове от цигари върху волана му. Откакто е на телевизионния екран пък, жилището му е ставало обект на кражби два пъти. Макар апашите да не задигнали нищо ценно, обръщали апартамента с краката нагоре, а полицията не успяла да ги открие и след прецизното разследване. За сметка на това Николаев е редовен клиент на автоджамбазите, които откраднаха предходното му возило в центъра на София, а няколко месеца преди това техни колеги от Бургас също направили опит, но безуспешен./retro.bg