Вецепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, не може да си позволи да тежи на управлението като воденичен камък – PernikToday.net

сн. БНР

Валери Симеонов подаде оставка. След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си.

Решението съм го взел днес следобед, след като се консултирах с моята парламентарна група. Борисов не ме е накарал. Медийната кампания срещу мен удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Това аз не мога да си го позволя. Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък”, заяви Симеонов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Властта не ми е самоцел. Считам, че най-правилната постъпка в момента е да не създавам проблеми на правителството на ГЕРБ и „Обединените патриоти”, каза още вицепремиерът в оставка.

Той бе категоричен, че се оттегля от поста си „с цел да лиши протестите от тяхното основание – поне частично“.

Разбирам това, че не съм добре приет от медийното пространство, защото аз не съм стандартен политик, а човек, който счита, че трябва да бъде деен и ефективен във всичко, с което се захване”, каза още Симеонов./ Нова тв