Вдигат 10 сватби в Перник на сакралната дата 18.08.2018 – PernikToday.net

Вдигат 10 сватби в Перник на сакралната дата 18.08.2018 г. Безспорно това е кралицата на сватбените дати през тази година. Освен че е красива, симетрична, лесно запомняща се и носеща щастие според звездите, тя е и една от малкото атрактивни дати, позволени за сключване на църковен брак, защото приключват Богородичните пости.

В азиатските култури 8 е щастливо число, защото в него са закодирани просперитет и изобилие, а и напомня на символа за безкрайност.

Според астролозите, решилите да узаконят съжителството си на 18 август тази година, когато Луната ще бъде под влиянието на Скорпион, ще бъдат изправени пред изпитания, свързани с ревност. Разчитащите посланията на звездите съветват, за да се избегнат трудности или конфликти от подобен характер, от самото начало партньорите да бъдат искрени и откровени един с друг, тъй като това ще доведе до отношения на доверие.
От друга страна между партньорите, сключили брак точно на тази дата, съществува силна психологическа връзка.

Астролозите твърдят също, че 18 август 2018 година е идеално време за съюз на две творчески натури.

До момента през лятото в Перник са планирани 11 сватбени тържества. Новост за младоженците е, че документите за сключване на граждански брак вече се подават в деловодството в сградата на общинската администрация в Перник.

235 брака са сключени в Перник през миналата 2017 година, които са с 14 повече от предходната 2016-та, съобщават от Обредни дейности в града. В 7 от сключените венчавки един от младоженците е чужденец.