БСП Перник се цели в два мандата в Парламента и е амбицирана да бъде първа политическа сила – PernikToday.net

/отляво надясно/ Любомир Бонев, Ива Борисова, Петър Янков, Евелина Венкова, Адриан Скримов /PR/, водачът Станислав Владимиров, Венета Петрова, Михаил Михайлов

Поставяме си високи цели – да спечелим парламентарните избори и БСП да бъде първа политическа сила, обяви на пресконференция водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Станислав Владимиров. Червените се целят в 2 от общо 4 мандата за 14 Пернишки МИР. Надеждите са това да стане на базата на добър резултат и добро стечение на обстоятелствата.

В листата ни има пълен баланс, паритет на половете 4:4 , а осмината ни кандидати за депутати са експерти в своята професионална област, обявиха социалистите.

За първи път начело на листата има водач, който живее в Перник. Формирана е само от хора от областта. За първи път обществото заговори за уставните промени в БСП като мандатността на народните представители и подмладяването на партията, каза Станислав Владимиров, като визира разчупването и радикалните стъпки в столетницата. И добави: „Да бъдем полезни на Перник и областта е наш приоритет“.

Социалистите припомниха, че като депутати Станислав Владимиров и Евдокия Асенова са направили всичко възможно, за да са факт ремонтът на спортния комплекс „Дружба“ и реконструкцията на стадиона „Звезда“ край кв. Иван Пашов.  Има още много работа, пред нас стоят големи предизвикателства, заяви той и подчерта, че Перник не успява да използва предимствата от близостта си със столицата София.

Социалистите не си правят илюзия, че предизборната кампания ще тече по мед и масло. Напротив, битката ще бъде трудна, но ще намерим точната вакса и премереност, категорични са те. Не очаквайте агресия, а позитивизъм и срещи очи в очи с хората, подчертаха червените.

В платформата ни има силни акценти, посочи Станислав Владимиров и уточни, че пазарът трябва да излезе от здравеопазването и образованието, а в икономиката трябва да има повече държава. Демографската катастрофа е предизвикателство за всички партии, смята той. В тази връзка Владимиров обясни, че БСП е заложила първи стъпки в подоходното облагане, но без рязкост и с голяма доза умереност.  

Ето цялата листа на коалицията „БСП за България“:

  1. Станислав Владимиров /38 г./ – Завършил УНСС „Стопанско управление“-бакалавър, има магистърска степен по „Маркетинг“. Бил е заместник кметв Община Перник, депутат от 42 НС, бил е секретар на НС БСП, в момента е областен председател на БСП-Перник.
  2. Евдокия Асенова /44 г./- представител на община Радомир. Завършила е „Педагогика“ и „Публична администрация“. Била е депутат в 42 НС. Била е зам.-кмет в Радомир. В момента е учител. Член на НС на БСП и зам.-председател на ОблС на БСП -Перник.
  3. Любомир Бонев/39 г./ – завършил е ВСУ „Любен Каравелов“, магистър, в момента работи в частна фирма. Представител на гражданската квота.
  4. Евелина Венкова /27 г./- Учител по предучилищна и начална педагогика. Специалист по превантивна и корекционна педагогика. Владее английски и испански език. Нейната кандидатура се приема като признание за активността и добрата работа на младежкото обединение. Нейна идея е ежегодният базар за млади майки, който вече Нейна идея е ежегодният базар за млади майки, който вече е и национална инициатива.
  5. Венета Петрова /46 г./– представител на община Брезник. Завършила е право в Софийския университет. Адвокат в Пернишката адвокатска колегия. Дълги години е неизменен председател на ОИК –Брезник, а през 2014-та е председател и на РИК-Перник.
  6. Петър Янков /54 г./ – коалиционен партньор. Завършил ВСИ „В. Коларов“ в Пловдив, магистър, инженер-агроном. Управител на фирма „Тирекс“. Зам.-председател на Върховния съвет на тракийските дружества в България. Втори мандат общински съветник от БСП.
  7. Ива Борисова /33 г./– представител на община Ковачевци. Завършила е „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ, в момента е старши специалист в Община Ковачевци.
  8. Инж. Михаил Михайлов /66 г./- строителен инженер, управител на частна фирма. Бивш главен инженер в Община Перник. Член на ИБ на БСП.