Братовчедка наследява имотите на Парцалев – PernikToday.net

По документи зетят на големия български артист Георги Парцалев е единственият му наследник. След смъртта на сестра му Анастасия нейният мъж – архитектът Георги Натев, придобил недвижимото имущество и другите скъпи вещи на покойния артист. В последните 5 години обаче кракът му не бил стъпвал в апартамента на легендарния комик в родния му град Левски.

Над 90-годишният архитект закъсал сериозно със здравето, но нямал намерения да продава имота. Понеже нито Парцалев, нито сестра му имат свои деца, апартаментът щял да отиде в ръцете на първата му братовчедка Наталия. Тя също била на повече от 80 години, лекувала болежки при роднините си във Варна, а през лятото на тази година уважила с присъствие фестивал в неговата чест в родния му град. Жената никога не е искала да се показва пред обществото, но за местните в град Левски не е тайна, че приживе Парцалев бил много по-близък с нея, отколкото със собствената си сестра.

„Анастасия и мъжът ѝ бяха по-особени и студени, докато Парцалев бе народен и благ човек“, коментират негови съграждани. Още в младежките си години бъдещият любимец на публиката се сближил с братовчедка си Наталия. Събрал ги свободният им дух и по-различното мислене за онова време. Преди звездата му да изгрее на актьорската сцена, Парцалев записал да учи медицина по настояване на своите родители. През цялото време обаче не посещавал докторските лекции, а мечтаел да стане комик. Когато започнал да обикаля с надежда самодейните театри в страната, тайната му знаела единствено неговата братовчедка. Въпреки че бащата на актьора често ѝ държал сметка какви ги вършат двамата, тя не издавала Георги, а татко му разбрал, че от него няма да стане лекар, когато изненадващо му дошъл на гости в София. Гражданите на град Левски, където е къщата музей на актьора, дълбоко съжалявали, че фамилията му щяла да се затрие безславно.

Всъщност нестандартното име идвало от прадядото на звездата, който бил загадъчен човек, а местните му казвали, че мълчи като парцал. Родът на Парцалев обаче продължава да се множи и 28 години след смъртта му, а най-младата му наследничка – негова племенница, е само на 21. В ученическите си години в град Левски Цветелина никак не харесвала фамилията си, защото съучениците ѝ я взимали на подбив със закачки. Като поотраснала обаче, започнала да се гордее, че е Парцалева и не смятала да сменя името си дори когато се омъжела. Така постъпвали и всички жени от техния род. Въпреки че била потомка на един от най-забележителните ни артисти, девойката не искала да се занимава с актьорство, а да стане юрист./retro.bg