Бордът на пернишката болница вече е от трима души – PernikToday.net

Бордът на пернишната болница „Рахила Ангелова“ вече е от трима души, вместо досегашните петима.  В него влизат директорът на МБАЛ д-р Валери Димитров, Пламка Нинковска – секретар на комисията за лечение в чужбина към Министерството на здравеопазването и д-р Симеон Станков. Вън от борда остават Александър Златанов /София/, Атанас Златев /София/, проф. Страшимир Каранов /София/ и Георги Чернев /София/.

Новоизбраният Съвет на директорите е с 3-годишен мандат. За участието си в борда тримата ще получават по две средни месечни заплати в лечебното заведение, но не повече от 5-кратния размер на минималната работна заплата.

Д-р Валери Димитров – директор на МБАЛ „Рахила Ангелова“, сн. БНТ Бордът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ е със свит състав заради разпореждане от здравното министерство. Бордовете на всички болници с държавно участие вече са в състав от трима, а не от пет души, както беше досега на някои места, похвали се зам.- здравният министър Мирослав Ненков.

„Имаше болници с по пет човека борд на директорите. Всеки получава по две хиляди и нещо заплата. Към този момент всички болници станаха с по трима човека“, обяви той и нарече досегашното  разточителството „екзотика“. Ненков даде пример с член на борд в болница в провинцията. „Болницата му изпраща автомобил до София да го вземе, той заседава, плащат му хотел, плащат му заплата, колата го връща до София. Това са пари на вятъра. Този човек вече не е член на борда на директорите“, обясни зам.-министърът.