Ангел Найденов е разочарован от развитието на БСП – PernikToday.net

Бившият депутат Ангел Найденов изрази разочарованието си от развитието на БСП през последните няколко месеца. „Едва ли мога да дам друга оценка за БСП освен „2“. Разочарован съм от резултатите на предсрочните парламентарни избори, очаквахме победа“, заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Редица причини, сред които самонадеяност и високомерие, агресия в тона са попречили на социалистическата партия да се сдобие с друг резултат, твърди Найденов.

„Сгрешени послания, включително и европейската реторика, която даде основание на нашите опоненти да говорят за отдалечаване на БСП от европейската територия е също една от причините“, категоричен бе политикът.

Ангел Найденов очаква от депутатите от 44 Народно събрание повече и по-качествени продукти. Казвам продукти съзнателно, защото законодателството не е единствената продукция на Народното събрание. Очаквам парламентът да бъде мястото за активна дейност по отношение контрола върху изпълнителната власт и по-висококачествени и аргументирани дискусии, коментира той.

Преди това бившият лидер на БСП Михаил Миков определи като противоконституционно въведеното от Копнелия Нинова правило депутатите от БСП да нямат право да влизат повече в парламента ако са изкарали там 12 години или 3 или повече пълни мандата.

По парливата тема Ангел Найденов посочи, че не знае такова правило да съществува другаде в Европа. „Доколкото знам такова правило има в партията на Ердоган в Турция“, лаконичен бе той.

Източник: bgonair.bg