Административният съд в Перник прави два конкурса за Деня на отворените врати – PernikToday.net

„Ден на отворените врати“ ще се проведе в Съдебната палата в Перник на 28 октомври 2016 г., съобщи съдебният администратор в Административния съд Петя Илчева.  По повод традиционната инициатива се обявяват два конкурса.

Първият е за есе на тема “Дават ли ни законите свобода?“. В него участие могат да вземат ученици от VІІІ-ми до ХІІ-ти клас на средните училища в област Перник. Творбите ще бъдат оценени от комисия, съставена от преподавател по литература и магистрати от органите на съдебната власт в Перник.

Текстовете ще се приемат до 24 часа на 24.10.2016 г. на e-mail адрес: pernik-adms@justice.bg или petya_ilcheva@adminsadpernik.org.

Другият конкурс е за рисунка – илюстрация на тема “Аз спазвам законите“ и е за ученици от І-ви до VІІ-ми клас на началните и основни училища в област Перник. Рисунките ще бъдат оценени от преподавател в школата по съвременно изобразително изкуство към народно читалище „Миньор 2005“. Ученическите произведения ще се приемат до 16,30 часа на 24.10.2016 г. на регистратурата на Окръжния съд в Перник, която се намира на партерния етаж в Съдебната палата.

Участниците трябва да посочат трите си имена, класа и училището, в което учат, както и телефон за връзка (на ученика или на учител, или родител).

Победителите ще бъдат обявени и наградени в 11.00 часа на 28.10.2016 г. в Зала №2 от административните ръководители на съдебните институции. Предвидени са предметни награди за участниците, класирани на първите три места. Рисунките ще бъдат изложени в Деня на отворените врати. Няма ограничение за участие на ученици, които са деца на работещи в съдебната система.