неделя , 23 декември 2018 г.
Начало / Спорт / Ще градим боеспособен отбор с високи цели, категорични са новият треньор и изпълнителният директор на ФК „Миньор“

Ще градим боеспособен отбор с високи цели, категорични са новият треньор и изпълнителният директор на ФК „Миньор“

/отляво надясно/ Славчо Павлов, Юри Васев, зам.-кметът Денислав Захариева, зам.-кметът Йордан Павлов
/отляво надясно/ Славчо Павлов, Юри Васев, зам.-кметът Денислав Захариева, зам.-кметът Йордан Павлов

Новият треньор на футболния клуб „Миньор“ – Перник Юри Васев и и изпълнителният директор Славчо Павлов бяха представени официално днес от зам.-кмета на Община Перник и член на Управителния съвет на клуба Денислав Захариев.

Васев се завръща начело на „чуковете“ след като през последните 4 години бе част от проекта Лудогорец, като треньор на младежката гарнитура на разградчани. Той поема Миньор за четвърти път. Заедно с наставника в родния клуб се връща и Славчо Павлов, който получава цялата спортно-техническа власт. Двамата вече започнаха работа по селекцията за пролетния полусезон, като целта е да поставят основите на изграждането на перспективен отбор, който да играе атрактивен футбол. В щаба на Васев остават Антон Евтимов и Емил Варадинов.

През есента Миньор изостана на 20 точки от първото място, въпреки че направи скъпа селекция през лятото и разочарова феновете си. Двете треньорски смени и привличането на бившия национал Георги Славчев за спортен директор също не дадоха резултат, което накара ръководството да търси решение за бъдещето.

„Всяка година тръгваме с голямата кошница, с големите амбиции и накрая не завършваме добре. Голяма част от обезпечението на отбора поема Общината, както и поддръжката на тренировъчните терени. Затова искам да заявя в навечерието на Коледа, че всички сме обединени с една мисия – да намерим облика на клуба и да променим стила на игра на отбора“, сподели членът на УС Денислав Захариев.

През втория дял от първенството „жълто-черните“ няма да разчитат на вратаря Станислав Димитров, а също така на Мартин Василев, Иво Иванов, Денил Селимински, Божидар Атанасов, Петър Тончев, Стоян Кадифчин, Георги Славчев, Иво Стоянов и Тодор Чаворски.

Първото ново попълнение е Алекс Георгиев, който ще се бори за титулярно място на вратата с Даниел Леонтиев.
„Отправили сме предложения към още няколко момчета и чакаме решенията им. Желанието ни е да върнем миньорския дух в отбора и разбира се да играем добър футбол.

Убеден съм, че с много работа и търпение нещата ще се случат“, каза Славчо Павлов. И той, и Юри Васев направиха уговорката, че феновете на Миньор не трябва да очакват да се случи чудо още на втория месец. Амбициите са големи, но поставени на реална основа. „Убеден съм, че Миньор ще просперира“, категоричен е Славчо Павлов. Ще хвърлим много труд и ще надграждаме, допълни Юри Васев, като обеща добро класиране и здрав отбор, с който да се съобразяват всички тимове в България.

Първата тренировка е на 14 януари 2019 г. от 14 часа на стадион „Миньор“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *