Начало / Криминални / Шеф на търговско дружество в Перник е осъден за данъчно престъпление след протест на Окръжната прокуратура

Шеф на търговско дружество в Перник е осъден за данъчно престъпление след протест на Окръжната прокуратура

сн. flickr
сн. flickr

Шеф на търговско дружество в Перник е осъден за данъчно престъпление след въззивен протест на Окръжната прокуратура в града. Р.К. е признат за виновен от Софийския апелативен съд. Наложено му е наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и конфискация на имоти.

В периода от 13.04.2007 г. до 11.02.2011 г., в качеството си на представляващ и управляващ търговско дружество в гр. Перник, подсъдимият Р. К. избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери. За целта той потвърждавал неистини в подаваните справки-декларации по Закона за данък върху добавената стойност. При водене на счетоводството и при представяне на информация пред органите на приходите били използвани документи с невярно съдържание, както и неистински такива (фактури). Общият размер на приспаднат неследващ се данъчен кредит е в размер на 712 948,85 лева.

До осъдителната присъда на втора съдебна инстанция се е стигнало след подаден въззивен протест от Окръжна прокуратура – Перник срещу постановената оправдателна присъда на първа инстанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *