Начало / Култура и образование / Шестима млади автори се представят в „Тетрадката“ в Перник

Шестима млади автори се представят в „Тетрадката“ в Перник

tetradkata

Шестима талантливи млади автори ще представят новите си книги в  „Тетрадката”  – проекта на Регионалната библиотека „Светослав Минков” в Перник.  Събитието е на 5-ти април от 17,30 часа, а в него читателите ще се срещнат с Антония Атанасова, Георги Гаврилов, Теодора Тотева, Крис Енчев, Стефан Гончаров и Мария Куманова.

Трима от тях – Антония Атанасова, Георги Гаврилов и Теодора Тотева вече гостуваха в „Тетрадката” Оказа се, че проектът на библиотеката за представяне на млади автори се превърна във формат, който ражда и приятелства, довели до появата на нови книги.

След големия успех на романа „Моно”, който е с номинация за дебют в класацията за най-добри книги за 2017 г. на Националния център за книгата, сега перничанката Антония Атанасова ще представи втория си роман „Процедурата по забравяне на човек”.

Носителят на куп литературни награди, въпреки че е физик по професия – Георги Гаврилов, ще представи новата си стихосбирка „Сините часове“. Едно от главните лица на „Хралупата“- място за поезия, слово и визуални изкуства, Теодора Тотева, ще чете стихове от втората си книга „Преди тишината”. Авторът на научни студии и статии Крис Енчев ще направи една нежна разходка с втората си поетична книга „Свръхизискване”. Стефан Гончаров, който освен поезия, пише и кинокритика, ще представи втората си стихосбирка „Смъртта не се чака“, а младата поетеса Мария Куманова, която създава музика с думи, ще представи дебютната си книга „inclavo“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *