вторник , 11 декември 2018 г.
Начало / Общество / Читатели сигнализират: Непоносима воня се носи по ул. „Георги Мамарчев“ в пернишкия кв. Иван Пашов

Читатели сигнализират: Непоносима воня се носи по ул. „Георги Мамарчев“ в пернишкия кв. Иван Пашов

fekalni-vodi

Фекални води се изливат от малките блокове на ул. „Георги Мамарчев“ в пернишкия кв. Иван Пашов, в които живеят ромски семейства. Вонята, която се носи е непоносима, оплакаха се жители от блок 14.

Шахтата на улицата вероятно е запушена и прелива, оттам се лее по цялата улица и мръсотията отива право пред детска градина „Райна Княгиня“, където ежедневно минават десетки деца и  родителите им. До детското заведение се намира и училищна сграда, в която са разположени V СОУ и професионалната гимназия по икономика.

Жители от блок 14 са сигнализирали в Община Перник и ВиК, но двете институции си прехвърляли „топката“ една на друга. От общинската администрация твърдели, че работа на ВиК е да отпуши задръстената шахта. От ВиК обаче заявявали, че проблемът е на общински терен и Общината трябвало да поеме задълженията си.

Лошото е, че със затоплянето на времето вонята става непоносима. Оказва се, че проблемът е отдавнашен и жителите на ул. „Георги Мамарчев“ от доста време  страдат от смрадта. Те предполагат, че дори и да бъде отпушена шахтата, ромските семейства пак ще я затлачат и нещата ще си останат пак същите.

fekalni-vodi-4 fekalni-vodi-3 fekalni-vodi-2 fekalni-vodi-6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *