сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Общество / Чистят пътя за Дивотино и Люлин с пароструйка, лъскат гумите на камионите преди да излязат на шосето

Чистят пътя за Дивотино и Люлин с пароструйка, лъскат гумите на камионите преди да излязат на шосето

pat-divotino-lyulin-parostruika
Кметът на Община Перник Вяра Церовска разговаря с директора на Мини открит въгледобив Валентин Манов и главния инженер Лазар Вълчев във връзка със създалото се напрежение  от  замърсяването на пътя с кал към Централния гробищен парк и селата Люлин и Дивотино. Тя получи уверение от тях, че шосето ще бъде почистено с пароструйка, а гумите на камионите ще бъдат измивани придш да излязат на пътя.  Така проблемът щке бъде елиминиран.
„От 28 декември 2017 г. до момента Общинският инспекторат е направил 4 акта на водачите на тежкотоварните  коли, извозващи шлам и въглища към пернишкото дружество“, посочи кметът Церовска и заедно с нейния заместник Владислав Караилиев и председателя на  Общинския съвет Иво Савов отидоха на място да видят състоянието на пътя.
„Надявам се, че ръководството на Мини открит въгледобивще прояви разбиране  и перничани повече няма да бъдат притеснявани от подобни ситуации“, коментира Вяра Церовска.
pat-divotino-lyulin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *