неделя , 18 март 2018 г.
Начало / Криминални / Четирима перничани се изправят пред правосъдието за погазване на закона

Четирима перничани се изправят пред правосъдието за погазване на закона

temida

Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления.

34-годишната Е.Й. от гр. Перник ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. В средата на месец ноември миналата година, 34-годишната жена e проверена в градd, шофирайки лек автомобил Ланчия „Делта“. Алкохолната й проба се оказва положителна – 2, 85 промила. Привлечена е като обвиняема и работата по случая продължава.

 

18-годишният перничанин А.Ц. застава пред съда за притежаване на наркотични вещества.  На 27 октомври миналата година, в пернишкия кв. „Църква“ е проверен лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от младежа. В автомобила са намерени и иззети около 3, 3 грама марихуана. При претърсване на жилище, обитавано от А.Ц., са иззети още около един грам марихуана. Младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от НК.

 

Още един перничанин ще бъде съден за притежаване на дрога. 19-годишният К.В. е проверен отново на 27 октомври миналата година. Младежът е в лек автомобил Шкода „Октавия“. Вътре органите на реда намират и изземват около 2 г марихуана. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

 

Двама застават пред Темида за кражба. Престъплението е извършено през месец август миналата година, когато е обран апартамент в пернишкия кв. „Хумни дол“. От жилището са откраднати техника, компютърна конфигурация, тонколони, печка, козметични продукти и други вещи. Действията на служителите на Първо РУ се увенчават с успех и като обвиняеми за деянието са привлечени перничаните С.Д./28 г./ и 23-годишният А.М. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районната прокуратура – Перник.

Предишна Двама перничани загинаха в катастрофа край Радина чешма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *