Начало / Криминални / Четирима застават пред съда за кражба и дрога

Четирима застават пред съда за кражба и дрога

temida

Четирима застават пред съда за кражба и дрога.

Перничанка ще отговаря пред закона за длъжностно престъпление. Досъдебното производство е образувано през 2017 г. В рамките на проведени множество действия по разследването е привлечена като обвиняема 38-годишната Ц.Ц. от Перник. Жената работела като консултант във фирма за кредити и не отчела около 2 700 лева, внасяни от длъжници. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Двама жители на с. Дивотино застават пред Темида за обсебване. Дивотинци на по 53 и 40 години взели багер от мъж от гр. Кюстендил, като първоначално му дали малка сума пари с уговорката да го изплатят във времето. След първото плащане двамата повече не вдигали телефона на потърпевшия. Закарали возилото в горичка над селото, нарязали го и го издали за скрап. Органите на реда установили всички обстоятелства около случая и мъжете са привлечени като обвиняеми по чл. 206, ал. 1 от НК. При доказване на вината им ги грози наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

20-годишен жител на гр. Самоков ще бъде съден за управление на автомобил под въздействието на дрога. На 3 декември, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Ауди А6“, шофиран от 20-годишнят А.Н. от гр. Самоков. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Осъждан е за подобно престъпление от Районния съд в Самоков. Работата продължава съвместно с Районната прокуратура в Радомир.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *