четвъртък , 27 юни 2019 г.
Начало / Бизнес / Частна фирма ни пази от кърлежи, тарифите й със стотинки по-ниски от тези на общинското търговско дружество „Дезинфекция“

Частна фирма ни пази от кърлежи, тарифите й със стотинки по-ниски от тези на общинското търговско дружество „Дезинфекция“

Петър Янков
Петър Янков

 Частната фирма „ДДД 1“ ООД ни пази от кърлежи, а тарифите й са със стотинки по-ниски от тези на общинското търговско дружество „Дезинфекция“. Това стана ясно на редовната сесия на Общинския съвет днес.

 

„Дезинфекция“ ЕООД не обезпаразитява срещу кърлежи и комари тревните площи в община Перник, тъй като общинската управа е предпочела по-ниските тарифи на друга фирма. Това обяви кметът Вяра Церовска в отговор на питане на общинския съветник от БСП Петър Янков. „Защо от 4 години насам това наше търговско дружество, едно от малкото на печалба, няма поръчка с Община Перник?  Кои фирми третират площите на територията на община Перник? И срещу какви средства?“, бяха въпросите, на които Янков поиска отговор.

 

Кметът Вяра Церовска, която още на предното заседание на ОбС обяви, че ще предостави договорите, по които работи Общината, както и офертата, която е дадена от „Дезинфекция“ и чиито цени са по-високи от тези на „ДДД-1“, изнесе подробна информация за платените суми за дезинфекция от 2012 година насам и подчерта, че и в този минал период не са използвани услугите на общинското дружество. Причината да бъде предпочетено „ДДД 1” ООД за последните 4 години е по-изгодната оферта – извършвали се повече дейности и цените били по-ниски от тези на „Дезинфекция”.

 

„Дезинфекция“ ООД обслужва останалите 5 общини – Брезник, Трън, Радомир, Земен и Ковачевци, където през пролетта третирането на площите срещу кърлежи и комари е извършено минимум по два пъти.

 

Петър Янков обяви, че кметският отговор е формален. И позовавайки се на цифрите, подчерта, че става дума за разлика от жълти стотинки в двете оферти. ДДД-1 е дало 1 стотинка по-малко в офертата си за някои дейности, посочи той. Най-голямата  разлика в цената за една и съща услуга, предлагана от двете дружества – частното и общинското, е 5 лева. „Дезинфекция” е предложила да обработи сградата на общинската администрация срещу вредители срещу 1800, лева, а „ДДД 1” е извършило тази дейност за 1795. Защо не извикахте управителят на „Дезинфекция” и да се договорите при тези смехотворни разлики в офертите, попита Петър Янков, но отговор не получи.

 

Общинският съветник от групата Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение Милан Миланов попита охранява ли се сградата на бившето Тролейбусно депо в Перник и посочи, че то е обект на постоянни набези на крадци. Сградният фонд не само се разграбва, но и се руши, твърди той. Кметът Церовска веднага отговори, че депото се охранява от там фирма „Саламандър”, която е поставила и видеокамери, и датчици и депото си е във вида, в който е оставено – данни за кражби няма, а самата Церовска дори е направила снимки на място с телефона си.

 

„Тогава нека отидем заедно, за да се убедите, че твърденията ми не са голословни”, контрира Миланов. Притеснявам се, че докато тръгне проектът за новия градски  транспорт, от депото няма да остане и помен, заяви той.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *