неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Извън Перник / Цигани сквернят къщата на Бате Николай

Цигани сквернят къщата на Бате Николай

bate-nikolai

Къщата на Бате Николай, който издъхна след инсулт през март тази година, ставала системно обект на цигански набези. Последният дом на актьора в изоставената махала Драгьовци над Вакарел вече бил осквернен, разказват хора от града.

Задигнати били сателитните му чинии за кабелна телевизия, както и всичките му инструменти от двора, с които обработвал градината си приживе. Все още били цели и здрави прозорците и ромското население не било тарашило помещенията вътре за ценности, но вероятно и това щяло да се случи в най-скоро време, защото наоколо нямало жива душа и това давало картбланш на крадците да проникват в имота. Вътре нямало кой знае колко скъпи неща, но било пълно с книги, икони и картини.

Всъщност къщата, в която Бате Николай живееше до последно, била на 180 години и притежавала сантиментална стойност за него. Въпреки нещастията, които му се случиха във Вакарел, актьорът така и не се реши да се премести да живее на по-сигурно в столицата. В последните си няколко месеца сред живите клоунът с голямо сърце беше жестоко пребит, вакарелско куче отхапа част от крака му, после го блъсна джип и накрая беше обран и заплашен със смърт на гарата във Вакарел, когато отишъл да посреща осиновения си син. Момчето е сляпо и в тъмницата го нападнал крадец, който искал да му вземе телефона. Той успял да извика татко си да му помогне, но обирджията откраднал парите, часовника и телефона и на Бате Николай, като му опрял нож в гърлото и го наритал зверски в ребрата и слабините.

В момента нямало кой да поддържа и надзирава къщурката на актьора, тъй като единственият му жив роднина е синът му Стефан, който от дълги години живее и работи в Париж и нямал никакви намерения да се връща отново в родината. Дъщерята на Николаев пък си замина от този свят по нелеп начин няколко месеца преди той самият да се спомине. Надежда бе намерена мъртва в дома си в София, като по-късно стана ясно, че се е обесила и е оставила предсмъртно писмо до баща си и близките си. Надежда се прибра в София, за да помага на известния си баща, но си замина преди него./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *