сряда , 11 април 2018 г.
Начало / Спорт / Х ОУ е големият победител във Втория лекоатлетически турнир „Бягайте с усмивка“ в пернишкото кметство Изток

Х ОУ е големият победител във Втория лекоатлетически турнир „Бягайте с усмивка“ в пернишкото кметство Изток

Lekoatleticheski turnir -Iztok

X  основно училище „Алеко Константинов“ е големият победител във Втория лекоатлетически крос „Бягайте с усмивка“ в пернишкото кметстгво Изток. Младите атлети набраха най-голям брой точки и отборът им завоюва купата на първенеца.

На второ място се класира XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а на трето – XII ОУ „Васил Левски“.

Над 300 деца от 5 до 13 години се включиха в традиционния турнир, организиран от кметство Изток и спортния клуб „Милка Михайлова“. Генератор на събитието е именитата ни лекоатлетка Милка Михайлова, чиято амбиция е децата и младите хора да възпитат у себе си физическа култура и спортувайки да се забавляват.

Състезанието се радва на голям интерес, заяви кметът Емил Костадинов, който преди старта пожела на  младите спортисти да бъдат победители и в спорта, и в живота. Бягайте винаги към върха и както е мотото на нашия турнир – бягайте с усмивка!, каза още той на лекоатлетите.

Днес хубавото време беше съюзник на организаторите, които миналата седмица бяха принудени да отложат турнира заради падналия сняг и ниските температури. Доброто настроение, усмивките и слънчевите лица на децата бяха господари в днешния спортен ден.

Най-малките -от детските градини,  мериха сили на 100 метра. За всички завършили малчугани имаше изненада с лакомства. Момичетата и момчетата от първите и вторите класове се състезаваха на 300 м, а третите и четвъртите класове и момичетата  от 5, 6 и 7 клас – на 400 м. Момчетата от 5, 6 и 7 клас бягаха две обиколки от общо 800 метра. Всички участници в турнира получиха спортни фланелки с логото на състезанието.

Индивидуалните победители, класирали се на първите три три места се окичиха със златни, сребърни и бронзови медали.

Накрая малко състезание на 100 метра си спретнаха и учители по физическо възпитание, за да докажат, че са във форма и разбира се, да дадат пример на възпитаниците си.

Специални гости на събитието бяха кметът на Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Йордан Павлов, спортният експерт Десислава Стойова. Тук бе и председателят на Комисията по планинско бягане към Българската федерация по лека атлетика Димитър Кисьов.

lekoatleticheski-kros-iztok-3 lekoatleticheski-kros-iztok-6 lekoatleticheski-kros-iztok-2 lekoatleticheski-kros-iztok-4 Lekoatleticheski turnir -Iztok Lekoatleticheski turnir -Iztoklekoatleticheski-kros-iztok-1 lekoatleticheski-kros-iztok-5Lekoatleticheski turnir -Iztok Lekoatleticheski turnir -Iztok Lekoatleticheski turnir -Iztok Lekoatleticheski turnir -Iztok

Предишна След въпрос на Станислав Владимиров: Министърът на здравеопазването идва в Белодробната болница в Перник
Следваща Лазаровден е ! Лазарки танцуваха и наричаха за здраве в кв. Църква

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *