понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / ХІ „г” от  ПМГ “Христо Смирненски“ в Перник сбъдва детските мечти с Коледна магия

ХІ „г” от  ПМГ “Христо Смирненски“ в Перник сбъдва детските мечти с Коледна магия

koleden-koncert-x%d1%96-g

Ученици от ХІ „г” клас при ПМГ “Христо Смирненски“ в Перник инициират поредното си благотворително събитие. Тийнейджърите за трета поредна година се захващат с ораганизацията на благотвoрителен концерт, който са нарекли  „Коледна магия“. Те вярват, че по Коледа наистина се случват чудеса, стига човек да има силна вяра.

Тази година младежите искат да сбъднат мечтите на малкия Симеон Руевски. Момчето е само на 9 години, но е преживяло няколко тежки операции и му предстоят още, тъй като има туморно образувание в мозъка, което продължава да расте. Сумата, която е необходима на семейството на Мони, е 50 000 евро  за лечение в Германия.

По време на миналогодишния благотворителен концерт
По време на миналогодишния благотворителен концерт

Учениците споделят, че няма нищо по-хубаво от това да се помага и че чувството, когато го направиш, е неописуемо.

Единайсетокласниците канят всички жители на област Перник да станат част от Коледното чудо на 20 декември 2016 г. от 18:30 ч. в драматичния театър „Боян Дановски“ в Двореца на културата. Нека заедно го направим!, призовават те.

Входът за концерта е 5 лв. Билети могат да се купят непосредствено преди началото. Учениците гарантират за уникална, интересна и грандиозна програма.

Тази година те са помислили и за всички онези деца, които нямат възможността да празнуват своята вълшебна Коледа. Затова подемат инициативата „Подари една коледна усмивка“. Младежите събират играчки и книжки, които ще дарят на социално слаби малчугани, на деца със специфични потребности и деца от домове.

Можем да се включим в инициативата им и да сгреем поне едно детско сърце, като дарим стари и запазени играчки или книжки на 20, 21 и 22 декември  от 10:00 до 16:00 часа в Двореца на културата. Момичетата и момчетата от ХІ „г” горещо вярват, че по този начин ще успеят да направят една много специална Коледа за много деца.

„Ние вярваме в мечтите и в Коледното чудо, повярвайте и Вие!“, е тяхното мото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *