събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Култура и образование / Художници от пет страни подредиха изложба от XXI-я международен пленер „Арт студио Рударци“

Художници от пет страни подредиха изложба от XXI-я международен пленер „Арт студио Рударци“

fb_img_1538757308360
Прекрасни произведения  подредиха в галерия „Кракра“ участниците в 21-то издание на международния  пленер „Арт студио Рударци“. Творбите бяха представени тази вечер, а по традиция кметът Вяра Церовска откри изложбата.
„Аз ви благодаря, че за пореден път направихте Перник цветен, красив и различен. Възхитена съм от картините, които виждам. Мисля, че градът ни е гостоприемен домакин и се надявам да бъдем пак заедно догодина“, сподели тя пред творците и изказа специална благодарност на директора на галерията Елена Темелкова за перфектната организация и за всичко, което прави, за да има в Перник живот, наситен с изкуство, който е изключително важен за всички.
fb_img_1538757324485
В творческа среща, която всяка година минава под наслов „Перник – дух и колорит“ се включиха художници от Русия, Италия, Полша и Турция, както и пернишките майстори на четката Даря Евтимова и Людмил Веселинов. За арт организатор на събитието беше гласувано доверие на  Валентин Топалов, който е председател на регионалната структура на Съюза на българските художници в Перник.
Елена Темелкова пожела на всички участници здраве, вдъхновение и да останат с прекрасни впечатления от България. От своя страна те изказаха благодарности за топлото посрещане и отношение.
На официалното събитие в галерията присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов.
fb_img_1538757321438 fb_img_1538757316905

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *