понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Хората от пернишките села не се интересуват от срещи с полицията

Хората от пернишките села не се интересуват от срещи с полицията

Димитър Попов
Димитър Попов

Хората по селата в област Перник се жалят от проблеми, но не проявяват интерес за срещи с полицията, каза на пресконференция директорът на ОД МВР в Перник старши комисар Димитър Попов. Думите му бяха в отговор на журналистическо питане, има ли засилено полицейско присъствие в малките населени места, за каквото винаги настояват  кметовете на пернишките села.

Оставам с убеждението, че основните проблеми по селата са уличните кучета и инфраструктурата, посочи Попов. И подчерта, че е създадена отлична комуникация с управниците. Правят се срещи с представители на полицията, но на тях жители не идват. Няма интерес, каза Попов. Шефът на полицията е разпоредил на хората си да минават по къщите, магазините и кафенетата, да търсят хората и да разговарят с тях.

Парадоксално е, но когато питам кметовете колко престъпления има в селата, се оказва, че такива няма. За какво е това полицейско присъствие, като няма престъпления?, попита Димитър Попов и уточни, че въпреки това екипи от ОД МВР посещават слабо населените места.

Ежемесечно на страницата на ОД МВР -Перник се публикува график за посещения в малките села – по дни и часове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *