понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Криминални / Футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия

Футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия

temida

Пернишкият окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Радомир, с която футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия. Наказанието е три месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, съобщава БТА.

С.И. е признат за виновен в това, че на 18 септември 2016г. около 18.45 часа в село Ковачевци на стадион „Димитровец“ по време на футболна среща между отборите на ФК „Буря“ и ФК „Партизан“ нанесъл удар с юмрук в дясната поясна област на главния съдия. На потърпевшия Б.Н. е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на десен бъбрек.

В 87-та минута топката излязла в ъглов удар в полза на ФК „Буря“ , като след изпълнението му бил отбелязан гол и резултатът станал 2:1 за отбора на същия отбор. След регистрирането на гола обаче съдията бил наобиколен от футболисти на губещия тим, които били недоволни от съдийството. В този момент С.В.И. затичал към съдията и започнал да го псува, да го обижда и да му се заканва. Той дори го изритал с „бутонките“ в областта на дясното коляно,заради което последвал червен картон. Ядосаният играч изритал отново съдията,този път в лявото коляно. Нанесъл му удар с юмрук в областта на бъбреците, от който съдията приклекнал от болка.

След края на срещата като се прибрал в Перник Б.Н. отишъл на преглед в МБАЛ „Рахила Ангелова“. На следващия ден съдебен лекар му издал съдебномедицинско удостоверение.

Агресивният футболист трябва да заплати и разноските по делото.

Присъдата не подлежи на обжалване и протест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *