събота , 23 март 2019 г.
Начало / Култура и образование / Фондация „Глобални библиотеки – България” финансира провеждането на обучения за библиотекари в Перник

Фондация „Глобални библиотеки – България” финансира провеждането на обучения за библиотекари в Перник

Фондация „Глобални библиотеки – България”  финансира провеждането на  обучения за  библиотекари в Регионалната библиотека „Светослав Минков” в Перник. На 11, 12 и 13 април в обучителния център на книгохранилището библиотечни специалисти от Пернишка  област се обучават в управление на европейски проекте. Обучител е  Милена Драгова.

Предоставеното финансиране от страна на Фондацията има за цел да подкрепи дейности на обучителните центрова за постигане устойчивост в две посоки – системни обучения за библиотечни специалисти, съобразно техните нужди, от една страна и от друга за развитието им като центрове за неформални обучения на гражданите, чрез изграждането на партньорства с други сродни организации и институции. Общо за страната ще бъдат проведени 78 обучения в 27 регионални обучителни центъра към регионалните библиотеки, от които три ще бъдат организирани от Регионалната библиотека „Светослав Минков”  гр. Перник.

Регионалната библиотека „Светослав   Минков” предстои да организира и проведе й обучения по „Компютърна грамотност за  библиотечни специалисти”   и „Изготвяне на презентации и презентационни умения”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *