петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Спорт / ФК „Миньор“ Перник с амбиция за професионалния футбол

ФК „Миньор“ Перник с амбиция за професионалния футбол

received_10210821815683073
Футболният клуб „Миньор“ Перник е с амбиция да влезе отново в професионалния футбол. Това стана ясно от думите на зам.-кмета Денислав Захариев преди старта на първата подготовка на чуковете за пролетния полусезон, която се проведе днес на игрището в кв. „Димова махала“.
„Миньор“ е особено животно, което може да бъде ранено, но не може да бъде убито. Много пъти през годините отборът  е бил раняван и изхвърлян откъде ли не,  но винаги оцелява заради феновете си“, каза Захариев на момчетата.  „През изминалия полусезон отново бяхме ранени. Завършихме на място, което не заслужавахме. Сега само от вас зависи – тези, които останахте в отбора и новите попълнения, да се излекуваме и да оцелеем от раните. Това ще стане гол след гол, мач след мач и победите, които ще постигаме през пролетта. Трябва да направим отбор, който ще следва целите си, а те са ни ясни – през 2019 година „Миньор“ – Перник да влезе в професионалния футбол. Това означава, че днес всички заедно полагаме основите за реализирането на този проект“, нахъси Денислав Захариев футболистите и допълни, че трябва да играят в  екип и да разчитат на човека до себе си, защото всеки индивидуално е много добър, но футболът е отборна игра.
FK Minyor
Футболистите бяха приветствани  и от новия  треньор Николай Тодоров – Кайзера. „Ще поддържам нивото на професионален футболен клуб, въпреки че отборът в момента е в аматьорския футбол. Всичко зависи от вас и вашите качества. Обичам да работя с хора, с които да си имаме взаимното уважение и увереност“, каза той. И допълни, че в тима има футболисти, с които е работил  и които ще бъдат от полза за футболистите.
Kaizera -FK Minyor
Новите имена в отбора са – Божидар Атанасов, Антон Атанасов, Стоян Кадифчин, Виктор Райчев, Денил Селимински, Лъчезар Георгиев, Майк Кръстев и Едуард Мечикян и Денислав Балев, който се завърна след една година заради участие в бригада в САЩ.
Зам. –кметът Йордан Павлов и изпълнителният директор на клуба Светлозар Райков също пожелаха на футболистите успешни мачове без контузии през новата година.
FK Minyor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *