сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Извън Перник / Фирми за саниране зарязаха 16 блока в Карнобат

Фирми за саниране зарязаха 16 блока в Карнобат

сн. бТВ
сн. бТВ

Фирми, сключили договори за саниране на 16 блока в Карнобат, са ги зарязали недовършени посред зима. За този пореден скандал около „безплатната“ правителствена програма съобщи вчера Би Ти Ви. В резултат са започнали течове и хората живеят във влага и мухъл.

В един от блоковете ремонтът спрял на 17 януари, като строителите дори махнали изграденото вече скеле. За случая сигнализирали потърпевши граждани. По думите им водата тече навсякъде. Газят в локви, съсипва се и обзавеждането. Дъждовете продължават и след поредното наводнение през миналата седмица търпението на хората преляло. Те питат как е възможно работата да спре посред зима и вече изградено скеле да се махне, без да е приключило санирането. Те настояват някой да поеме отговорност за създалата се безумна ситуация.

От общината обясняват, че по предложение на проектанта са издали акт 10 – за спиране на ремонтните дейности. Причината била в измерените минусови температури. Те не позволявали изграждането на хидроизолацията и се налагало преустановяване на строителните дейности. Очаква се работата да продължи след средата на март, но при първа възможност можело да се ремонтира протеклият покрив.

Това е поредният случай на проблеми при санирането на блокове по правителствената програма. Според анкета на страницата на Би Ти Ви едва 4% от отговорилите смятат, че проектите се изпълняват добре и в срок. 23% са на мнение, че част от фирмите не си вършат съвестно работата. 67 на сто обаче отговарят, че санирането не върви успешно и хората твърде често се оплакват от некачествено изпълнение./sega.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *