петък , 19 април 2019 г.
Начало / Бизнес / Фирма АК „Електрик“ в Радомир е номинирана за инвеститор на 2017 г.

Фирма АК „Електрик“ в Радомир е номинирана за инвеститор на 2017 г.

p1640887

Фирмата АК „Електрик“ АД в Радомир е номинирана за Инвеститор на 2017 г.  Предложението е внесено от областния управител Ирена Соколова. Много се надявам след няколко дни на официалната церемония фирмата да получи подобаващо признание, каза тя в словото си по време на откриването на новия цех за електрофореза в радомирското предприятие. Радомирското предприятие влиза в конкуренция с още 37 фирми засега, сред които ще бъдат отличени най-значимите инвестиционни проекти. Срокът за номинации е удължен до 10 февруари 2018 г.

Новата производствена линия в АК „Електрик“, която е предназначена най-вече за автомобилостроенето, е разположена върху площ от 2 500 кв. м, като в нея пряко ще са заети 20 човека, а непряко – над 2000.

„Електрик“ Радомир е основан преди 57 години и произвежда изделия за автомобилостроенето, ЖП, хранително-вкусова промишленост, телекомуникациите, автоматизацията, общата електротехника. През 2003 година компанията става част от шведската AQ Group. Основната продукция на фирмата са електротабла и електромеханични детайли и конструкции. Заводът е разположен на 22 000 квадратни метра производствена площ и има над 600 служители. През 2016 г. оборотът му е над 18 млн. евро, а през 2015-та – 32 млн. евро.

Към настоящия момент фирмата разполага с машинен цех, бояджийска линия, заварочен цех за черни и цветни метали, машини за рязане, огъване и щанцоване на изделия от листов метал, цех за пластмасови изделия, цех за асемблиране и тестване на електрически табла до 1kV съобразно с IEC 60 439, цех за производство на кабелни изделия, както и проектантски екип.

Основните производства са електрически табла, механични и пластмасови изделия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *