петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Uncategorized / Филмов маратон в театъра в Перник, очаква се да гостува Ники Илиев

Филмов маратон в театъра в Перник, очаква се да гостува Ники Илиев

filmov-maraton

Филмов маратон започва в театъра в Перник. Събитието е на 24 февруари, събота, в рамките е на рубриката „Кино в театъра“ и се провежда в салона на драматичния театър „Боян Дановски“. Ще видите най-новите български филми.

Маратонът започва в 11 часа с прожекцията на новата лента „Лили Рибката“-  история с фантастични герои и любов във всичките й форми. Филмът е приказка за необикновено дете, което претърпява чудна трансформация всеки път щом някой го погледне право в очите.

От 13 часа следва филмът „Възвишение“, който оглави българския боксофис и надмина по зрители дори и премиерния по това време „Убийство в Ориент експрес“ по Агата Кристи, и световния хит „Тор: Рагнарок“. Лентата е гледана от над 72 хил. в първите 10 дни и има приходи от 220 хил. лв. само за премиерния уикенд, показва статистиката на Националния филмов център. Според екипа му, това е най-добрия старт за български филм за последните 7 години и вторият най-добър, откакто се води статистика, тоест от 1989 г. насам. Това е исторически филм от 2017 г., създаден по романа със същото име на писателя Милен Русков. Режисьор е Виктор Божинов. Историята е смесица от исторически факти и художествена измислица.

В 15.30 ч. започва прожекцията на „Посоки“, филм на Стефан Командарев. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот.

Следва екшън-комедията „Нокаут“ от 17.30 часа. Това е третият режисьорски филм на актьора Ники Илиев, който се очаква да гостува на зрителите в Перник заедно с част от екипа на лентата. За лентата Илиев спечели награда в Лос Анджелис в конкурс за сценарий.  Действието се развива между България и Ню Йорк, като снимките са  реализирани у нас и в САЩ. Основните сцени са заснети в Банско, в София и в американския мегаполис. Актьорът Гари Дурдан, когото феновете познават от участието му в сериала „От местопрестъплението“ и други популярни продукции, изпълнява централната роля в „Нокаут“.

В 19.30 ч. зрителите ще видят „Летовници“ – филм с много смях и забавления. Шарена компания забърква цяла тенджера комични ситуации, а наглед несвързаните им истории се оказват скачени съдове. В стремежа си да изживеят една незабравима ваканция, летовниците на режисьора Ивайло Пенчев ни разсмиват повече от веднъж със събирателния образ, който издигат на плажа… и в близката горичка. За ха-ха моментите помага цял списък с комедийни имена от сцената и екрана, а финалът ни подсеща, че щастието е до любимите хора, а не заровено някъде в морския пясък.

 

Билетите вече са в продажба, но може да си закупите и в деня на прожекцията. Цената за всеки филм е 6 лв.

Всички филми са във формат 2D.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *