събота , 8 септември 2018 г.
Начало / Спорт / Феновете на Миньор Перник заплашват да бойкотират мачовете на тима. Цената на билетите не е прищявка, отговарят от ръководството

Феновете на Миньор Перник заплашват да бойкотират мачовете на тима. Цената на билетите не е прищявка, отговарят от ръководството

Снимка: minyor-pernik.bg
                                                                                                                                                                                                    Снимка: minyor-pernik.bg
Феновете на Миньор (Перник) заплашват да бойкотират мачовете на любимия си отбор през новия сезон заради повишената цена на билетите. По решение на ръководството на „жълто-черния“ клуб от есента входните талони за домакинските мачове ще струват 5 лева. Досега привържениците на „чуковете“ плащаха по 3 лева.
Феновете не са удовлетворени от обяснението на ръководството, че по-високата такса се въвежда заради привличането на по-качествени футболисти, на които тимът ще разчита за влизане в професионалния футбол. Те настоявали и за добро заплащане.
Привържениците на „чуковете“ заявяват, че ще гледат мачовете на Миньор от гората над стадиона и така няма да изоставят любимия си отбор, но ще спестят незаслужените, според тях 5 лева. Те настояват за безплатен вход. Миналата година след серия неуспешни мачове като извинение към феновете за слабата игра ръководството на пернишкия клуб пусна безплатен вход.

„Цената на билетите за новия сезон е решение на Управителния съвет на клуба и е взето след сериозно обсъждане. В сезона, в който Миньор навършва 100 години правим и невъзможното, за да осигурим бюджет, гарантиращ условия за спокойна работа и добро представяне. Нашият клуб е сдружение с нестопанска цел в обществена полза и продажбата на билети е един от малкото начини за самофинансиране. Считаме, че на цената на една кутия цигари всеки, който обича Миньор може да бъде съпричастен с развитието на клуба. Футболът в Перник е просъществувал един век и е бил най-силен, когато сме обединени. Вярваме, че всеки, който е закърмен с „жълто-черната“ идея, ще прояви разбиране и ще приеме тези 5 лева на мач, като инвестиция в своята футболна любов“, се казва в обръщение подписано от членовете на УС на Миньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *