неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Извън Перник / Фалшив грип препълни болниците

Фалшив грип препълни болниците

grip

Фалшив грип препълни болниците, алармираха лекари. Бум на заразата, която се причинява от рино и аденовируси има в цялата страна, показнат данните на регионалните здравни инспекции.

Наблюдава се една опашка от вирусни инфекции, които ангажират ушите, носа и гърлото. Най-често засегнати са 2-3-годишните деци и възрастните пациенти с хронични заболявания от страна на дихателната  и сърдечно-съдовата система, обяснява проф. Спиридон Тодоров, началник на Клиника по уши, нос, гърбо в Университетската многопрофилна болница „Царица Йоанна – ИСУЛ”.

Симптомите на вирусните инфекции са всеизвестни. Най-често това са висока температура, обща отпадналост, мускулни болки, ставни болки. В нашата област те са свързани най-вече с болка в гърлото, болка в ушите, намаление на слуха, както и запушване на носа, секреция от носа. Трябва много внимателно да се преценява каква е степента на увреждане на слуховия анализатор, тъй като това може да доведе до трайно намаление на слуха.

По думите на инфекционисти заразата мъчи не по-малко от седем дни дори, ако се приемат антибиотици против евентуални бактериални инфекции и развиване на бактериална пневмония.

 

Независимо, че т. нар. фалшив грип протича тежко и продължително, не всички ходят на лекар, самолекуват се и затова точната картина на заболеваемостта не е ясна, казаха инфекционисти. Според тях броят на заразените и прекаралите заболяването на крак е несравнимо по-голям, тъй като малцина са потърсили помощта на своя личен лекар./monitor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *