събота , 17 февруари 2018 г.
Начало / Култура и образование / Ученици от Перник мерят сили с младежи от 10 града във втория кръг на конкурса “Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Ученици от Перник мерят сили с младежи от 10 града във втория кръг на конкурса “Стани стипендиант на ЧЕЗ“

pgts

Ученици от 12-и клас Перник мерят сили с гимназисти от още 10 града в Западна България във втория кръг на конкурса «Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В конкурентна надпревара влизат младежи от София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана и Видин.

Състезанието ще се проведе на 16 февруари 2017 г. Младежите ще решават две задачи – въпроси с множествени отговори, и една електротехническа задача.

Резултатите ще станат известни в края на февруари, а месец по-късно ще се проведе финалният трети кръг.

Професионалната гимназия но техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ в Перник е едно от трите училища-домакини, в което знанията си ще доказват ученици от Дупница, Кюстендил, Благоев и Перник.

Другите две са професионалната гимназия по транспорт «Макгахан“ в София, където ще се явят състезателите от София, Етрополе и Пирдоп, професионалната гимназия по техника и електротехника в Монтана «Христо Ботев“, където ще се състезават учениците от Монтана, Плевен, Ловеч, Кнежа, Козлодуй и Видин.

Състезанието се организира за шеста поредна година и е част от календара на националните състезания по професии през учебната 2017-2018 г. на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на състезанието ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втория кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2018 г. и ще получат стипендия в размер на 500 лв. (без данъци) и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет «Св. Иван Рилски“.

Следваща В Драгичево задържаха криминално проявени дупничани с кокаин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *