събота , 16 февруари 2019 г.
Начало / Общество / Учение тества реакциите на кметския екип на Перник при земетресение от 6,1 по Рихтер

Учение тества реакциите на кметския екип на Перник при земетресение от 6,1 по Рихтер

pogarna
Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и на екипа й при земетресение от 6,1 по скалата на Рихтер. Сценарият, описващ обстановката предвижда трус с частични разрушения на територията на Община Перник , с епицентър промишлената зона в град Батановци.
В изпълнение на мисията местната власт ще разиграе практически действия при две ситуации.
При първата поради силния трус са регистрирани разрушения в промишлената зона на бившия циментов завод. Под отломките са затиснати работници, които не са могли да се евакуират. Възникнал е пожар вследствие на разлив на гориво, предизвикан от пробив на тръбна и спирателна арматура на площадката на цех за производство на биодизел, като един работник е леко пострадал.
Втората ситуация е за намаляване на риска от поражение на стената на язовир „Студена“, като при последващи вторични трусове е взето решение от общинския щаб водоемът да се изпуска контролирано. Възниква опасност от заливане на махала „Делниче“ в град Батановци, което поражда необходимост от изграждане на предпазни диги.
Учението се организира и ще бъде наблюдавано от представители на Главната дирекция„Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и Регионалната дирекция. То ще протече на два етапа.
Сценарият на занятието ще бъде представен на 12 юли, от 9 часа, в зала „Панорама“, след което ще започнат практическите действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *