понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Uncategorized / Усложнена пътна обстановка в община Перник

Усложнена пътна обстановка в община Перник

zima-pernik-7
„Заради обилния снеговалеж, пътната обстановка в Община Перник е усложнена“, коментира кметът Вяра Церовска. Продължава обработката на пътищата, градският транспорт спазва графиците при зимни условия. Чистят се централните улици, както и вътрешнокварталните, на които се намират училища и детски градини. Няма блокирани села и квартали.
Кметът обърна внимание на факта, че много често проблемите при почистването на заснежените улици идват от много паркирали коли. Безразборното паркиране по улиците – „Юрий Гагарин“, „Благой Гебрев“ и „Карл Маркс“ в кв. Изток, по „Стара планина“ и „Протожерица“, блокира снегорините и се забавя процеса.  Има и участъци, където Общината не е доволна от това, което ангажираната фирма е почистила, за което ще бъде санкционирана, подчирта Церовска.
Въпреки всичко, от вчера до момента са направени по 3 обработки на общинските пътища. 17 снегопочистващи машини са на терен и чистят централната градска част и четвъртокласната пътна мрежа.
„Започва почистването на тротоарите, спирките и подлезите на територията на община Перник. В момента Общинският инспекторат извършва проверки за непочистени пространства пред магазини и фирми. Зима е все пак и трябва да се съобразяваме с климатичните условия. Обръщам се и към гражданите, нека всеки да почисти пред дома си“, апелира кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *