неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Криминални / Ударна бригада от Перник е в основата на взривените банкомати

Ударна бригада от Перник е в основата на взривените банкомати

сн. btvnovinite.bg
сн. btvnovinite.bg

Ударна бригада от Перник е в основата на взривените банкомати. В момента 250 души – полиция и жандармерия издирват престъпниците в околностите на пернишкото село Боснек.

Преследвани от полицията, след като взривиха банкомат в Сапарева баня, обирджиите се насочват към гората на селото.  За да избегнат челен удар с баретите, крадците се хвърлят с джипа, с който бягат, в дере. Изоставят го и хукват да се спасяват. Престъпниците са четирима. Там е задържан и единият от тях, останалите успяват да се измъкнат.

Задържаният няма криминално досие, но останалите имат регистрации в полицията за кражби и грабежи. Всички са от Перник. Полицията подозира групата за обирите на банкомати, които станаха през последните 3 месеца в столицата и в страната.

Ударната група е съставена от мъже на възраст между 35 и 40 години. Има данни, че са въоръжени.

В изоставената кола е намерена касетата от банкомата, както и две бутилки с газ.

Огледът и издирването продължава. Същеврмеменно в Перник се извършва претърсване на адресите на заподозрените трима мъже.

Сили на националната полиция, отрядът за борба с тероризма и следови кучета за по дирите на престъпниците. В издирването е включен хеликоптер на граничната полиция и дронове.

Групата е разследвана за обири от банкомати чрез използване на специална техника, която предизвиква взрив в  банкомата. Според полицията, са направени 4 опита през последните месеци да бъде обран банкоматът в Сапарева баня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *