вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Жълтини / Уволняват Коко Каменаров заради алкохол?

Уволняват Коко Каменаров заради алкохол?

сн. offnews.bg
сн. offnews.bg

Сагата около хванатия да шофира с 1,6 промила в кръвта Коко Каменаров продължава. Оказва се, че ако директорът на БНТ бъде осъден на втора инстанция през идния ноември, той ще трябва да бъде уволнен от поста си, тъй като законът не позволява лица, осъждани за умишлено престъпление от общ характер, да заемат длъжността.

В малките часове на 23 юни 2016 г. Каменаров бил спрян за рутинна проверка от патрул, след което му била направена проба за алкохол. Дрегерът отчел наличие на концентрат в кръвта му доста над допустимото и срещу него било образувано досъдебно производство. В хода на делото шефът на БНТ обясни, че същата вечер изобщо нямал намерение да излиза от къщи, но жена му била на купон и му се обадила, че не се чувства добре, молейки го да я вземе лично. По думите на Константин той не бил употребявал алкохол, но в същия период приемал билка за отслабване, която имала влияние като на уискито.

Оправданието на съпруга на Радина Червенова обаче не се сторило достатъчно убедително на магистратите, които му дадоха една година и три месеца условна присъда. На последното заседание все пак му дали право да се реабилитира, като разпоредили да се изяснят противоречията в датите на вземането на кръвната му проба и изготвянето на протокола с резултата от изследването. Справката щяла да се изиска от болницата „Света Анна“, в чиято лаборатория през юни 2016 г. е извършено изследването за наличието на алкохол в кръвта на Каменаров.

Според адвоката на генералния директор на БНТ протоколът с резултата носел дата, предшестваща изследването на кръвната проба. Каква ще е съдбата на Коко, щяло да се разбере на 7 ноември, когато съдът отново щял да разглежда делото му. Досега то било отлагано два пъти заради желанието на Каменаров да присъства в съдебната зала, но тъй като нито веднъж не намерил време, дал писмено съгласие случаят да се гледа и в негово отсъствие.

Още преди години в медийното пространство се зашумя, че Коко бил засичан да ходи на работа почерпен. Тогава самият той коментира скандала, като обясни, че пиел алкохол, но по поводи, както правел всеки нормален човек. Недоброжелателите му обаче задълбаха в темата и твърдяха, че той често бил махмурлия и криел щетите от бурните запои с тъмни очила, за които пък Каменаров казва, че носел, защото от години имал проблем с очите, които му сълзели на всякаква светлина./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *