четвъртък , 16 август 2018 г.
Начало / Бизнес / Търсят 44-ма млади висшисти в публичната администрация в област Перник

Търсят 44-ма млади висшисти в публичната администрация в област Перник

сн. revita.bg
сн. revita.bg

 

44 работни места в публичната администрация в област Перник се предлагат на млади висшисти по програмата „Старт в кариерата“.

Областната администрация обявява 2 работни места, а общините – 17 работни места. Вижте ги:

  • Перник – 3
  • Радомир – 3
  • Брезник – 2
  • Трън – 3
  • Земен – 3
  • Ковачевци – 3

Институциите в Община Перник предлагат 25 работни позиции.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.

Целта на програмата е да се улесни преходът от образование към заетост и да се постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика в съответствие със съвременните изисквания на трудовия пазар.

Заетостта на младежите се финансира със средства от държавния бюджет в рамките на Националния план за действие по заетостта.

В страната по програмата „Старт в кариерата“ се предлагат общо 2 566 работни места в публичната администрация.

Процедурата за набиране на кандидати стартира на 18 септември, а крайният срок е 9 октомври. Инициативата, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, дава възможност на безработни висшисти до 29 години, да работят 9 месеца в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си.

 

 

 

 

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 09 октомври 2017 г. включително и да имат висше образование, съответстващо на изискванията на работодателя за заемане на

конкретното работно място. Друго условие е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Пълният списък на обявените работни места по процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта: http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и на информационните табла във всички бюра по труда в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *