сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Общество / Трън и Брезник остават без районни прокуратури

Трън и Брезник остават без районни прокуратури

rayonna-prokuratura-pk

Трън и Брезник остават без районни прокуратури. Решението е на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), единодушно е и ще бъде предложено на Пленума към ВСС. Според предложението, мярката ще влезе в сила от 1 януари 2019 г. и засяга още 9 районни обвинения в страната – Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Мадан, Чепеларе и Тополовград.

По думите на главния прокурор Сотир Цацаров, предложението за това е направено след няколко работни обсъждания, включително с участието на административните ръководители на всички районни прокуратури, както и на ръководители на окръжните структури.  На първо време ще бъдат закрити 11 прокуратури, преди да се пристъпи към крайното оптимизиране и окончателното въвеждане на унифицирания модел у нас.

Колегията ще предложи на Пленума към ВСС да разкрие и териториални отделения на закритите прокуратури в най-близките райони от 1 януари 2019 г. Така за Брезник и Трън териториално отделение на Районна прокуратура ще бъде разкрито в Перник.

Членовете на Колегията предлагат още Пленумът да извърши предварително съгласуване на цялото предложение с Министерството на правосъдието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *