сряда , 18 юли 2018 г.
Начало / Политика / Трън избира новия си кмет между четирима кандидати

Трън избира новия си кмет между четирима кандидати

град Трън
град Трън

Жителите на община Трън днес избират своя нов кмет. Четирима са кандидатите за управленския пост – две дами и двама мъже. Това са независимата Станислава Алексиева, издигната от инициативен комитет „Да, за Трънско“ и подкрепена от ПП АБВ и коалиция „Обединени патриоти“ /ВМРО-БНД – НФСБ – Атака/, която беше кмет на Трън и секретар на общинската администрация; досегашният заместник-кмет Цветислава Цветкова, издигната от ПП ГЕРБ; 54-годишният граничен полицай Божидар Страхилов, издигнат от инициативен комитет „Заедно за доброто на Трънско“ и подкрепен от ПП БСП и легендарната бивша барета и страшилището на ромите Арлин Антонов /69 г./, издигнат от ПП „Нова сила“.

С право на глас са 3 620 души, които ще дадат своя вот в 21 секции. СИК-овете в града са 4 на брой и ще бъдат разположени в училище „Гео Милев“. В една от тях ще гласуват и избирателите от село Банкя. Жителите на 50-те трънски села ще гласуват в сборни СИК-ове в 15 села. Има и една подвижна секция и друга, образувана в Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/.

До частичен избор на кмет в община Трън се стигна, след като управникът Станислав Николов подаде за втори път оставка и през третия си мандат.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *