понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Политика / Три десни политически сили в Перник се обединиха и заявиха: Ще бъдем алтернатива на олигархичния местен модел на управление

Три десни политически сили в Перник се обединиха и заявиха: Ще бъдем алтернатива на олигархичния местен модел на управление

/отдясно наляво/ Венцислав Евгениев-БЗНС, Галина Димитрова-БЗНС, Георги Недев -ДСБ, Владимир Русев - Да, България, Марин Георгиев - Да, България
/отдясно наляво/ Венцислав Евгениев-БЗНС, Галина Димитрова-БЗНС, Георги Недев -ДСБ, Владимир Русев – Да, България, Марин Георгиев – Да, България

На Архангелов ден политическите сили в Перник „Движение Да, България“, БЗНС и „Демократи за силна  България“ обявиха обединението си и заявиха : Ще бъдем алтернатива на олигархичния местен модел на управление.

На пресконференция ръководствата на трите партии излязоха с изявление, в което определят 9 основни цели,  за които ще работят занапред.

Обединяваме усилията си и започваме активна работа чрез поредица от съвместни действия по конкретни казуси и политики на територията на община Перник и областта, заявиха те.

С периодични изяви пред медиите ще информират обществеността по актуални теми, засягащи обществени отношения и процеси в общината и областта, които не са намерили своето решение или са извършени в ущърб на гражданите и общността.

da-balgariya-bzns-dsb

„Да, България“, БЗНС и ДСБ ще предлагат конкретни работещи решения и ще сезират отговорните институции при констатирани негативи. Трите политически сили бяха категорични, че ще бъдат истинска демократична алтернатива на настоящия олигархичен модел на управление на местно ниво.

Обединилите се политически сили са отворени  за сътрудничество с организации с последователно отстоявани демократични и европейски позиции, доказали с действията си решимост да се борят за постигането на набелязаните 9 цели.

Използвайки трънската заигравка, че нашенци най-обичат „да наодат маану“, председателят на пернишката организация на „Да, България“ Марин Георгиев подчерта: „Не бързаме да посочваме проблемите на местно ниво. Нашите приоритети са решенията, но не очаквайте от нас да ги предложим днес. Не искаме да намираме кусури, а да предлагаме решения през политическата визия и през икономическото експертно решение“. Иначе проблеми колкото щеш: финансиране, блокирани сметки, инфраструктура, водоснабдяване, посочи той.

da-balgariya-bzns-dsb

На пресконференцията присъстваха Марин Георгиев – председател на общинската организация и областен координатор на „Да, България“, Владимир Русев – член на Изпълнителния съвет на „Да, България“, Галина Димитрова – председател на Областното настоятелство на БЗНС, Венцислав Евгениев – председател на общинското настоятелство на БЗНС, Георги Недев – председател на общинската организация на ДСБ.

Вижте 9-те цели, които си поставя новото политическо обединение:

  • Установяване на демократичнта и правова държава
  • Силна и независима съдебна власт
  • Възвръщане облика и доверието в институциите и особено в Парламента
  • Гарантиране неприкосновеността на частната собственост
  • Конфронтация с корупционния модел на управление и завладяването на държавната власт на национално и местно ниво
  • Иновативен растеж, гарантиране свободата на предприемачеството и споделен просперитет
  • Демонополизация на основните отрасли на икономиката и изготвяне на концепция за развитието на средния и малък бизнес
  • Свобода на словото, свободни и независими медии с прозрачна собственост
  • Възстановяване на парламентарната република като начин на функциониране на държавата като крайна цел

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *