понеделник , 20 май 2019 г.
Начало / Препоръчано / Третият лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ стартира с близо 350 участници

Третият лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ стартира с близо 350 участници

Emil Kostadinov-Milka Mihailova

Третият лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ ще стартира отново на 16 март от 10 часа пред сградата на кметство Изток в Перник. Това обявиха организаторите, кметът на Изток инж. Емил Костадинов и видната ни лекоатлетка Милка Михайлова. Насловът на състезанието е „Бягай с усмивка“, защото искаме да съчетаем полезното с приятното, каза на пресконференция Михайлова, която бе обявена за планински бегач на 2018 г.  И допълни: Желанието ни е да приобщим децата към спорта, за да водят здравословен начин на живот и в същото време да се забавляват.

С всяка изминала година популярността на турнира расте и участниците в него стават все повече, не скри радостта си кметът Емил Костадинов. Тази година регламентът включва деца от 5 до 13 години. Вече са подадени 117 заявки за участие от детски градини и 207 от училища на територията на града. Включват се за първи път детската градина и основното училище в село Драгичево.

Всъщност желаещите са доста повече, но нямаме възможност да ги поемем, сподели Милка Михайлова и добави, че по-голям брой лекоатлети ще могат да се състезават ако бъде ремонтирана пистата на  стадион „Металург“.

Тази година новото в турнира е, че на 500 метра ще мерят сили в бързина, майки, татковци, баби и дядовци.

За всички участници има осигурени награди – купи, медали, грамоти  и лакомства. Всеки лекоатлет ще получи и фланелка с логото на турнира.

Тази година фирмите спомоществователи са 8 на брой, като към тях се присъединяват и двама родители. Има няколко компании, които са неизменен спонсор на лекоатлетическото състезание, подчертаха Костадинов и Михайлова.

Покани за присъствие са отправени към министъра на спорта Красен Кралев, към президента на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, към представители на планинското бягане. бягане

Миналата година участниците в турнира бяха около 300.

Турнирът се провежда под егидата на Община Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *