неделя , 8 юли 2018 г.
Начало / Бизнес / „Топлофикация – Перник“ продължава договорите „Лоялен клиент“ от 1 юли

„Топлофикация – Перник“ продължава договорите „Лоялен клиент“ от 1 юли

Директорът на "Топлофикация -Перник" Любомир Спасов
Директорът на „Топлофикация -Перник“ Любомир Спасов

„Топлофикация – Перник“ започва кампания за подписване на новите договори „Лоялен клиент“ от началото на месец юли. Дружеството продължава наложилата се добра практика за изрядни абонати, съобщи изпълнителният директор Любомир Спасов. През миналия отоплителен сезон около 9 000 абонати са ползвали услугата „Лоялен клиент”.

 

Новите контракти обаче ще имат малко по-различна логика, обясни той. На клиентите ще бъдат предложени индивидуални оферти. Става дума за 11 равни месечни вноски и една голяма отстъпка в 12-тата. Очаква се поскъпване в цената на парното от 5 – 6%, което се дължи в известна степен на новата цена, която ръководството на дружеството очаква да бъде утвърдена от КЕВР. За точни параметри в договорите обаче ще може да се говори едва след 1 юли.

Увеличението на цената на топлоенергията в Перник не е голямо и директорът се надява, че ще може да бъдат запазени прогнозните параметри, за да не се вдига цената за абонатите.

Спасов допълни, че няма да има увеличение и за абонатите, които не са сключили договор „Лоялен клиент, защото отстъпките, които „Топлофикация – Перник” е давала и  ще дава за изрядните абонати, също са близки  по размер – т.е. от една и съща начална сума отстъпката е една и съща и може да гарантира почти една и съща сума в крайната сметка.

Причината за по-високите сметки за топла вода за месец май не се крият нито в „Топлофикация”, нито във фирмите за дялово разпределение, а в абонатите, които не са си прочели както трябва клаузите по договора, не са изпълнили съвестно задълженията по него и сега си плащат за проявената небрежност. С други думи, абонатите, които не са допуснали в домовете си топлинните счетоводители в домовете си да им отчетат уредите. Така в следващите отчетни периоди им се начислява всичко на максимална мощност. Т.е. при неотчетени водомери в жилището, топлинният счетоводител за следващия период начислява по 140 литра на ден на човек.

Не е нормално в момента да се получава сметка над 30 лева за топла вода и всичко, което идва над тази сума, се дължи на факта, че хората не четат договорите.  Всички, които са си изпълнявали съвестно договорните отношения, получават сметки между 13 и 30 лева, заяви Любомир Спасов.

 

Предишна 1 от 4 купувачи на ново жилище иска да е „до ключ”
Следваща Мотористи и водач на автомобил се изправят пред съда за побой и шофиране след употреба на дрога

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *