петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Извън Перник / Тартор на „Килърите” поръчал от затвора Петър Христов?

Тартор на „Килърите” поръчал от затвора Петър Христов?

petar-hristov

Една от водещите версии, по които работят разследващите показния разстрел на бизнесмена Петър Христов, е поръчково убийство за отмъщение, научи вестник „Ретро“ от свои източници в службите. Горещата следа, по която са тръгнали разследващите, е именно бандата за мокри поръчки „Килърите”, които имали зъб на убития преди дни бизнесмен Христов.

Собственикът на „Лактима” оказал ключово съдействие в не един и два важни криминални случая, като един от тях е именно делото „Килърите”. Заради Христов днес в затвора доживот лежи Георги Вълев, твърдят запознати. Връзката е родният им град Велико Търново, където са били стари конкуренти. Според обвиненията Вълев е подбудител за убийствата на адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Оказва се, че само няколко месеца преди показните убийства между Христов и Вълев е имало имотен спор. По време на знаковото дело „Килърите” Георги Вълев често споменавал името на своя враг и го сочел за човек, който има интерес да го вкара зад решетките. По думите на излежаващия доживотна присъда без право на замяна, Христов и брат му Димитър Манолов го рекетирали, като поискали от Вълев да им отдаде под наем негов имот. По думите на Вълев той им предложил да го закупят, те отказали. 2 месеца по-късно Вълев е арестуван в операция „Килърите 2“.

Твърди се, че разследващите вече проверяват връзката между Вълев и Христов, както и имотите им във Велико Търново и Арбанаси, които са близо един до друг.

„Убийството на Петър Христов е поръчково, и то много добре подготвено. Същата сутрин започват да валят сигнали към МВР за счупени стъкла на коли, нарязани гуми, дребни кражби. Това е, за да се разчисти теренът и да няма засилено полицейско присъствие. Убиецът е методичен и внимателен. Най-вероятно е стрелял от близкия строеж, където няма камери, оградата е премахната и той е можел бързо да избяга. Патрулните коли в района са били заети с дребните сигнали и така не могат да реагират навреме. Всичко това говори за много професионално подготвяне на убийството”, заявиха пред „Ретро” специалисти, работещи в МВР, поискали анонимност.

Те заявиха още, че килърът е бил улеснен от факта, че Петър Христов не е ползвал охрана, а единствено услугите на двама шофьори. Убиецът е изчакал да слезе от колата, да направи няколко крачки, за да е максимално далеч от шофьора си, и е започнал стрелбата.
Припомняме, че показният разстрел на Петър Христов бе извършен на бул. „България” до столичен мол, малко след 10:00 часа сутринта в понеделник. Той бе ликвидиран на влизане в офиса си. Откаран е бил от своя шофьор Боби във ВМА, но медиците не са могли да го спасят, тъй като е бил с около 8 куршума в тялото. По непотвърдена информация оръжието на убийството е било чешки картечен пистолет „Скорпион“. На мястото на убийството са открити седем гилзи./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *