неделя , 20 октомври 2019 г.
Начало / Препоръчано / С тридневни тържества и поредица от събития Перник отбелязва вековния юбилей на „Миньор“

С тридневни тържества и поредица от събития Перник отбелязва вековния юбилей на „Миньор“

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Община Перник и футболен клуб „Миньор“ стартират поредица от мероприятия, които ще отбележат вековния юбилей на пернишкия футбол. В събота в 15:15 часа на стадиона ще бъде открита паметна плоча в чест на учредителите на първия футболен клуб. В средата на април през 1919 година в центъра на Перник е положено началото на футбола в миньорското селище, което 10 години по-късно е провъзгласено за град, съобщават от официалния сайт на клуба.

Непосредствено след тържеството Миньор приема Спортист (Своге) в мач от поредния кръг на Югозападната трета лига.

„Надяваме се повече привърженици на Миньор да дойдат на откриването на паметната плоча, защото малко са клубовете в България могат с гордост да се похвалят с вековна история. Поколения перничани през годините са доказали, че Миньор е чест и слава“, заявиха от клуба.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 27 юли, когато на стадиона на мира среща ще си дадат двата отбора носещи името Миньор (Перник) – от България и Чикаго, Америка.

Тридневните тържества започват на 26 юли в Перник. Планирани са турнири в детските школи, както и състезание с участието на фенове, деятели и ветерани. На 27-ми всички миньорци, таланти от школата и техните родители ще се съберат пред Съдебната палата в Перник в 16 часа. Ще има шествие до Стадиона на мира, където ще се играе приятелски мач с отбора на Миньор Чикаго. Празникът ще бъде гарниран с много музикални изпълнения, посветени на отбора, ще бъде прожектиран филм и за верността на пернишките футболни фенове.

Вече започна кампания за набиране на средства за отбелязване на юбилея.От няколко дни е активна кампанията DMS MINYOR – 100 години „МИНЬОР-ПЕРНИК“. Всички, които искат да помогнат на пернишкия клуб могат да изпратят дарителски SMS с текст на латиница DMS MINYOR на номер 17 777 /за абонати на Telenor, VIVACOM и A1. Инициативата е насочена към събиране на повече средства, за да се организира подобаващо честване на празника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *