събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Култура и образование / С посредничеството на Ирена Соколова и БШТК: Швейцарската община Лозана дари IT техника на ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник

С посредничеството на Ирена Соколова и БШТК: Швейцарската община Лозана дари IT техника на ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник

pmg-07122017-5

Нов компютърен кабинет бе официално открит в ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник. ТОй е оборудван с 25 компютърни конфигурации, лаптопи и принтери, дарени за средното училище от община Лозана – Швейцария с организацията и посредничеството на областния управител Ирена Соколова и съдействието на Българо-швейцарската търговска камара/БШТК/.

До края на годината се очаква и втори транш от дарението с доставка на цифрова техника, която областният управител ще разпредели на институции в областта.

pmg-07122017-6

„Приоритетни са училищата и оборудването с най-модерна техника на двете паралелки в област Перник по „Приложно програмиране“. Разбира се доброто ни сътрудничество с швейцарските дарители е факт и с екипа ми в администрацията ще се постараем да обновим технологичния парк на повечето администрации”, сподели Соколова.

Ръководството, педагогическият колектив и учениците на в ПМГ „Христо Смирненски“ изказаха своето уважение и дълбока признателност към Ирена Соколова за проявената съпричастност и подкрепа за изграждане на съвременна материално-техническа база и превръщането на учебното заведение в модерно и желано училище.

pmg-07122017-4 pmg-07122017-7 pmg-07122017-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *