понеделник , 23 юли 2018 г.
Начало / Общество / С курбан и водосвет пожарникарите от област Перник отбелязаха професионалния си празник Илинден

С курбан и водосвет пожарникарите от област Перник отбелязаха професионалния си празник Илинден

img_7330
С курбан и водосвет пожарникарите от област Перник отбелязаха професионалния си празник Илинден. Старозаветният пророк Илия е закрилник на огнеборците.
Традиционното честване се състоя в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Брезник, където се намира единственият параклис в област Перник, изграден в двор на пожарна команда. Той носи името на Свети Илия и е издигнат през 2002 г. със собствени средства на брезнишките огнеборци.
Събитието бе уважено от областния управител Ирена Соколова и директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Губернаторът на Перник поздрави директора на РД ПБЗН-Перник комисар Емил Марков и служителите на дирекцията за всеотдайната им работа и високия морал при изпълнение на техните служебни задължения.  „Чувството ми на благодарност към вас, хората, които изпълнявате всекидневно една високоблагородна мисия – защита живота и здравето на всички нас, е голямо. Именно заради това, на днешния празник Илинден, поздравявам всеки един от работещите в РД ПБЗН-Перник и в районните служби по общини за положените усилия при потушаването на множеството пожари в областта ни, преодолените трудности и високите резултати във вашата дейност. Вие гарантирате нашата сигурност и спокойствие. Нека Свети Илия ви закриля от беди!”, бяха думите на Ирена Соколова.
След приветствията, присъстващите и гостите имаха възможност да опитат от курбана, чието приготвяне е започнало от вчера. Осветена чорба беше раздадена и на хората от Дневния център за стари хора в града.
img_7315 img_7345 img_7299 img_7350 img_7309 img_7310
Следваща Касовите бележки ще имат QR код от догодина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *