Начало / Спорт / С двудневно Републиканско първенство бе отпразнуван 50-годишният юбилей на джудото в Перник

С двудневно Републиканско първенство бе отпразнуван 50-годишният юбилей на джудото в Перник

50-g-djudo-v-pernik-1

Инициативният комитет за отбелязване на 50 години от основаването на секция по “Джудо” в Перник отпразнува юбилея с двудневно републиканско състезание за юноши и девойки и в Перник. Турнирът се проведе спортната зала „Борис Гюдеров“ .

Н50-g-djudo-v-pernik-4 50-g-djudo-v-pernik-3 50-g-djudo-v-pernik-2 50-g-djudo-v-pernik-5а  тържествената церемония по награждаването на участниците в турнира, областният управител Ирена Соколова удостои с почетен плакет основателя на джудото в област Перник проф.Ангел Божичков. Председателят на федерацията по джудо в България доц.Румен Стоилов лично връчи почетен знак на именития основателя на силовия спорт в Перник.

От името на Инициативния комитет за отбелязване на юбилея председателят проф.Ангел Божичков и секретарят Лъчезар Никифоров пък наградиха с благодарствена грамота редица треньори по джудо и ветерани.С благодарствени грамоти бяха наградени и почетните гости на юбилея: генералният секретар на Българската федерация по джудо Христо Маев, Спаска Илиева-директор на федерацията,областният управител Ирена Соколова и председателят на общинския съвет в Перник Иво Сасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *